Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kastamonu Üniversitesi'nde 'mezhepler' konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi'nde 'mezhepler' konuşuldu


Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen konferans, "Çağdaş Dönemde İçtihat, Mezhep ve Çok Mezheplilik" başlığıyla gerçekleştirilmiştir.

Kastamonu Üniversitesi'nde 'mezhepler' konuşuldu

Konferansa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz, akademik personel ve öğrenciler katılmıştır.

Konferansta konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur yer almıştır. Prof. Dr. Okur, İslamiyet'te mezhep ve çok mezheplilik konusunu tarihi önemine değinerek, mezheplerin İslam'ı daha sağlıklı ve tutarlı bir şekilde yaşayabilmek için geliştirilen ve benimsenen bir uygulama olduğunu ifade etmiştir.

Prof. Dr. Okur, farklı ülkelerde ve coğrafyalarda farklı mezheplerin bulunduğuna dikkat çekmiştir. Bazı ülkelerde halkın çoğunluğunun Sünni, Şii, Hanefi gibi mezheplere tabi olduğunu belirtirken, bazı ülkelerde ise herhangi bir mezhebe üye olmayan nüfusun olduğunu vurgulamıştır. Farklı coğrafyalarda yaşayan insanların dini kurallara nasıl uyum sağlayacakları konusunda mezheplerin önemli bir rol oynadığını ifade eden Prof. Dr. Okur, bir mezhebe dahil olan bireylerin diğer insanların mezheplerine göre davranması durumunda dinde karışıklık yaşanabileceğine dikkat çekmiştir.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur'a plaket takdimiyle sona ermiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi