Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği


Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan "Rapronak" adlı tiyatro ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Gençler Arası Tiyatro Yarışması Karadeniz Bölge Finali'nde ikinci oldu.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği

Kastamonu Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Tiyatro Yarışması'nda başarılı bir performans sergileyerek Karadeniz Bölge Finali için Rize'ye gitmeye hak kazanan ekip, diğer illerden gelen tiyatro gruplarıyla yarıştı. Seyircilerin takdirini kazanan performanslarıyla dikkat çeken ekip, jüri oylaması sonucunda birinciliği çok az bir farkla kaçırarak ikinci oldu.

Ekip yönetmeni Sezer Güney, ekibin fantastik bir oyun denediğini belirtti. Diğer ekiplerin gündelik hayatın sorunlarını ele aldığı normal skeç tarzının aksine, "Rapronak" ekibi fantastik bir dünya oluşturarak gündelik hayatın sorunlarını işledi. Kadına şiddet, hayvanlara şiddet, çocuk istismarı ve hayvan hakları gibi konuları fantastik bir dünya içinde ele aldıklarını ifade etti. Bu farklı yaklaşımın kendilerini başarıya götüren en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtti. Bununla birlikte, makyaj, kostüm, dekor ve ışık gibi unsurların uyumlu bir şekilde bir araya getirilmesinin zorluğuna da değindi. Ancak seyirciden aldıkları olumlu geri dönüşlerle oyunun eğlenceli bir deneyim olduğunu ve ekibin de keyif aldığını söyledi. Oyunun bitiminde izleyicilerin fotoğraf çekinmek için yanlarına gelmesinin bir başarı hissi yarattığını da paylaştı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi