Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kastamonu Üniversitesi ile Karaganda Buketov Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Kastamonu Üniversitesi ile Karaganda Buketov Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı


Kastamonu Üniversitesi ile Kazakistan'ın Karaganda Buketov Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Kastamonu Üniversitesi ile Karaganda Buketov Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve beraberindeki heyet, Karaganda'da bulunan Karaganda Buketov Üniversitesi'ni ziyaret etmiş ve iş birliği protokolünü imzalamıştır.

İmzalanan protokol ile Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Karaganda Buketov Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Turizm Bölümü arasında, ayrıca Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Karaganda Buketov Üniversitesi Filoloji Fakültesi Kazak Dili ve Edebiyatı Bölümleri arasında çift diploma programları da dahil olmak üzere iş birliği yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, protokolün Mevlana Programı iş birliğini genişlettiğini ve iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağları akademik iş birliğiyle daha da güçlendireceğine inandıklarını ifade etmiştir. Karaganda Buketov Üniversitesi Rektör Vekili E.M. Tajbaev ise bu tür iş birliklerinin öğrenci ve akademisyenlerin kültürel ve akademik deneyimlerini artıracağına inandıklarını belirtmiştir.

Ziyaret sırasında, iki üniversite arasındaki iş birliğini geliştirme imkanları ele alınmış ve Kastamonu Üniversitesi heyeti, Karaganda'da bulunan çeşitli kurumları ziyaret etmiştir. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi heyeti, T.C. Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu ve Eğitim Müşaviri Ömer İnan ile bir araya gelerek Türkiye-Kazakistan arasındaki eğitim alanındaki iş birliği imkanları ve potansiyellerini görüşmüştür.

Bu iş birliği protokolü, Türkiye ile Kazakistan arasındaki eğitim alanında yapılan iş birliklerinin artmasına ve karşılıklı olarak deneyim ve bilgi paylaşımının sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Aynı zamanda öğrenci ve akademisyenler arasında kültürel ve akademik bağların güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi