Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kastamonu Üniversitesi, Asya’nın en iyi üniversiteleri arasında yerini aldı

Kastamonu Üniversitesi, Asya’nın en iyi üniversiteleri arasında yerini aldı


Kastamonu Üniversitesi, 2024 Asya Üniversiteleri Sıralamasında dikkat çekici bir başarı elde ederek genel sıralamada 601+ bandında yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, Asya’nın en iyi üniversiteleri arasında yerini aldı

Türkiye genel sıralamasında ise 43. sırayı paylaştı. Bu başarı, Times Higher Education (THE) tarafından uluslararası ölçekte yükseköğretim kurumlarının değerlendirilmesi ve derecelendirilmesi amacıyla yayınlanan sıralamada elde edildi.

Kastamonu Üniversitesi, bin 127 üniversitenin yarıştığı THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında yer almayı başardı ve Türkiye'den sıralamaya girebilen 75 yükseköğretim kurumu arasında öne çıktı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu başarının akademik ve idari personelin ile öğrencilerin gayretli çalışmalarına bağlı olduğunu belirtti. Üniversitenin kalite standartlarını ve başarı grafiğini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Topal, uluslararasılaşma ve kalite standartları konusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür etti.

Times Yüksek Öğrenim Asya Üniversite Sıralaması, 18 performans göstergesini kullanarak Asya'daki üniversitelerin performansını değerlendirir. Bu göstergeler, öğretme, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm gibi temel misyonları kapsar. Sıralama, Asya'daki üniversitelerin karşılaştırılmasında daha kapsamlı ve dengeli bir yaklaşım sunmayı hedeflerken, bölgedeki yükseköğrenim kurumları arasında işbirliğini ve rekabeti teşvik etmeyi amaçlar. Aynı zamanda, yükseköğrenimde mükemmeliyetin tanımlanması ve ölçülmesine önemli katkı sağlayarak Asya'daki üniversitelerin küresel alandaki konumunu belirler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi