Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kastamonu’da genç hafızlar, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı

Kastamonu’da genç hafızlar, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı


Kastamonu'da düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri Genç Nida Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması'nda 22 öğrenci, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştı.

Kastamonu’da genç hafızlar, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı

Bu yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenmektedir.

Yarışmanın bölge finali, Seydiler Seyid Zülfikar Vakfı M. Naim Karaman İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Bolu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Sinop'tan ortaokul ve lise kategorilerinde toplam 22 öğrenci yarışmaya katıldı.

Kastamonu'nun Seydiler ilçesinde gerçekleşen yarışmada, öğrenciler kurayla belirlenen bölümleri okuyarak jüri tarafından değerlendirildi. Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde okuduğu yarışmada ortaokul kategorisinde Hanife Alara Uyar birinci, Ebrarnur Gökboğa ikinci ve Zuhal Sunguroğlu üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Zeynep Sude Çakır birinci, Saliha Karakütük ikinci ve Lale Yanık üçüncü olarak dereceye girdi.

Yarışmanın sonunda dereceye giren ve katılan tüm öğrencilere ödül ve katılım belgeleri verildi. Bu yarışma, öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma becerisini teşvik etmek ve bu alanda başarıları ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi