Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Karslı öğrenciler bilim söyleşisine katıldı

Karslı öğrenciler bilim söyleşisine katıldı


Karslı öğrenciler, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi'nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşisi'ne ilgi göstermişlerdir.

Karslı öğrenciler bilim söyleşisine katıldı

Bu söyleşi, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen bir projenin bir parçası olarak gerçekleştirilmiştir. Kars Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi'nin koordinasyonunda yapılan etkinlikte "Yapay Zeka ve Modelleme" konusu ele alınmıştır.

Söyleşi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gülşen Taşkın Kaya tarafından gerçekleştirilmiştir. Programa TÜBİTAK projelerinde yer alan 10. ve 11. sınıf öğrencileri katılmıştır. Programda yapay zekanın kullanıldığı alanlar ve farklı iş kollarındaki önemi vurgulanmıştır. Öğrenciler, gelecekte hazırlayacakları projelerde yapay zekadan nasıl faydalanabileceklerini öğrenme fırsatı bulmuşlardır.

Program, toplu bir hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona ermiştir. Bu tür etkinlikler, öğrencilere bilimsel konularda farkındalık kazandırmak ve ilgi alanlarını geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi