Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kars’ta kitap okuyanlar ödüllendirildi

Kars’ta kitap okuyanlar ödüllendirildi


Ödül töreni, Kars'ta eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla başlatılan "Kars'ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri" (KAFKAS) Projesi kapsamında düzenlendi.

Kars’ta kitap okuyanlar ödüllendirildi

Törende, en çok kitap okuyan öğrenciler ve veliler ödüllendirildi. Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mihralibey Ortaokulu müzik öğretmeni Kumsal Şentürk ve öğrencileri tarafından hazırlanan koro dinletisi ise katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, törenin açılışında yaptığı konuşmada, projelerini yakından takip ettiklerini ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte okulların tatil dönemine gireceğini belirtti. Kaya, okulların tatil olduğunda eksikleri tamamlamak için çalışacaklarını ifade etti.

Törenin devamında "21'de 36 Kars Okuyor ve Okuyan Kars" projesine ait bir video gösterimi yapıldı. Vali Ziya Polat, söz alarak, yaklaşık 100 milyon sayfanın okunduğu 4. programlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Polat, okuma alışkanlığını artırmayı hedeflediklerini ve bu süreçte öğretmenlere, idarecilere ve ailelere büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, emek veren herkese teşekkür etti. Ayrıca, yaz spor kurslarına da değinen Vali Polat, okulların kapandığını ve tüm öğrencilerin en az bir spor dalının kursuna katılmasını istedi.

Konuşmaların ardından ilkokul, ortaokul, lise ve veli kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ve velilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. İlkokul kategorisinde Hilal Nisa Kında, Hatice Mengiliğoğul ve Betül Güllü; ortaokul kategorisinde Soran Utkan, Berrak Ruken Altun ve Ervin Ece; lise kategorisinde Zehra Eymen Dalmış, Hatice Azra Dalmış ve Kader Gök; veliler kategorisinde ise Gülçin Yegen, Nurgül Yarımdağ Erdinç ve Mensure Karataş ödüllendirildi.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi ve Kars'ta kitap okuma teşvikindeki başarılı çalışmalara vurgu yapıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi