Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Karaköy’de turistlere fırçalı tuzak kuran boyacı kamerada: Zabıta cezai işlem uyguladı

Karaköy’de turistlere fırçalı tuzak kuran boyacı kamerada: Zabıta cezai işlem uyguladı


Beyoğlu Karaköy'de bir ayakkabı boyacısı, turistleri kandırmak için "fırça düşürme numarası" adı verilen bir yöntem kullanarak para almaya çalıştı.

Karaköy’de turistlere fırçalı tuzak kuran boyacı kamerada: Zabıta cezai işlem uyguladı

Bu yöntemde, boyacı turistlerin önünden geçerken ellerindeki fırçayı kasıtlı olarak yere düşürür ve bu durumu gören turistlerden yardım isteyerek para talep eder.

İlk olayda bir turist çift, boyacının düşen fırçasını almasına yardım etmek istedi. Ancak boyacı, fırçayı alıp çiftin ayakkabısını temizlemek istedi ve para talep etti. Turist çift bu duruma tepki göstererek para vermek istemedi ve kendi başlarına ayakkabılarını temizlediler.

Başka bir olayda ise merdivenlerden inerken fırçayı düşüren boyacı yine bir turist çift tarafından uyarıldı. Bu kez boyacı, turist çiftin peşine takılarak ayakkabılarını temizlemek istedi. Turist çift, boyacının ısrarlarına dayanamayarak ayakkabılarını temizletti ve boyacıya 200 lira ödedi.

Olayın görüntüleri sosyal medyada yayılınca durumdan haberdar olan zabıta ekipleri, boyacıya cezai işlem uyguladılar. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı önlem almak amacıyla yerel yönetimler sık sık denetimler düzenlemekte ve gerekli cezaları uygulamaktadırlar.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi