Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Karadeniz'in tek teknoloji lisesi geleceğin gözde mesleklerine öğrenci yetiştiriyor

Karadeniz'in tek teknoloji lisesi geleceğin gözde mesleklerine öğrenci yetiştiriyor


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Karadeniz'in tek teknoloji lisesi olarak faaliyet göstermektedir.

Karadeniz'in tek teknoloji lisesi geleceğin gözde mesleklerine öğrenci yetiştiriyor

Okul, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açılmıştır. Öğrenciler yazılım geliştirme, siber güvenlik, savunma elektronik sistemleri ve elektrikli araçlar alanlarında dersler almaktadır. Okulun mevcut öğrenci sayısı 120'dir.

OMÜ MTAL Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan, lise hakkında bilgi verirken, okulun Karadeniz'de üniversite ortaklığıyla açılan tek lise olduğunu belirtmiştir. Savunma sistemleri ve elektrikli araçlar gibi önemli alanlara yönelik bölümlerin bulunduğunu ifade etmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin altyapısıyla desteklenen bu bölümler, öğrencilere üniversitenin laboratuvarlarını kullanma ve öğretim elemanlarının derslerine katılma imkanı sağlamaktadır. Ayrıca, OMÜ'nün sosyal imkanlarından da öğrenciler faydalanmaktadır.

Öğrencilerin mesleki anlamda iş bulabilecekleri alanlara yönelik tercihler yapıldığı belirtilmiştir. Samsun'da savunma sanayiye yönelik yatırımların olduğu ve Türkiye genelinde de benzer şekilde ilgi gören bölümlerin tercih edildiği vurgulanmıştır. Okul, 12. sınıfta öğrencilerin akademik yeteneklerini geliştirmeye odaklanacak ve staj olanakları da sunacaktır. Savunma sanayisi ve elektrikli araçlarla ilgili bazı firmalarla anlaşmalar yapılmıştır.

Fen lisesinden okula nakil yapan bazı öğrenciler ise okulun sunduğu imkanların çok iyi olduğunu ifade etmiştir.

OMÜ MTAL, öğrencilere çağın gözde meslekleri arasında yer alan alanlarda eğitim vererek geleceğe yönelik donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi