Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kamu kurumlarına FETÖ üyelerini yerleştirmek için usulsüzlük yapanlara operasyon: 5 gözaltı

Kamu kurumlarına FETÖ üyelerini yerleştirmek için usulsüzlük yapanlara operasyon: 5 gözaltı


Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütünün kamu kurumları personel alımlarında usulsüzlük yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonlar düzenlenmiştir. Operasyonlar sonucunda 5 kişi gözaltına alınmıştır.

Kamu kurumlarına FETÖ üyelerini yerleştirmek için usulsüzlük yapanlara operasyon: 5 gözaltı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, yürütülen çalışmalar neticesinde 2012-2013 yıllarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kamu kurumları personel alımlarına yönelik usulsüzlük yaptığını belirlemiştir. Bu çerçevede KOM Başkanlığı koordinasyonunda Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için harekete geçmiştir.

Operasyonda, kodlama, mahrem imamlarla irtibat, beyan ve benzeri suçlara karıştığı tespit edilen 5 şüpheliye eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheliler, KOM Şube Müdürlüğüne götürülerek işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmiştir.

Bu operasyonlar, FETÖ/PDY terör örgütünün kamu kurumlarına sızma faaliyetlerine yönelik mücadeleyi sürdürme çabalarının bir parçasıdır. Hukuki süreç devam etmektedir ve şüphelilerin adalet önünde hesap vermeleri amaçlanmaktadır. Bu tür operasyonlar, terör örgütlerine karşı güvenlik birimlerinin aktif mücadelesinin bir örneğini teşkil etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi