Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
KAEÜ’den Gazze’deki katliama karşı duran dünyadaki öğrencilere destek

KAEÜ’den Gazze’deki katliama karşı duran dünyadaki öğrencilere destek


Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, "Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğrencileri ABD'deki Öğrencilerin Yanında" başlıklı bir basın açıklaması düzenledi.

KAEÜ’den Gazze’deki katliama karşı duran dünyadaki öğrencilere destek

Basın açıklaması, Üniversite Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından organize edildi ve Merkez Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası önünde akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Basın açıklamasında, ABD'de başlayan ve dünyanın diğer üniversitelerine yayılan protesto eylemlerinde Gazze'deki katliama karşı çıkan öğrenci ve akademisyenlerin yanlarında oldukları ifade edildi.

Basın açıklamasında, 7 Ekim tarihinden itibaren devam eden soykırımın insanlık tarihinin en kanlı şekilde devam ettiği vurgulandı. 15 binden fazla çocuğun ve 10 binden fazla kadının öldürüldüğü, hastanelerin hedef alındığı ve yeni doğmuş bebeklerin vahşice katledildiği belirtildi. İnsanlık tarihinin en kanlı soykırımına karşı her bireyin insanlık onurunun sesi olarak tepki vermesinin insan olmanın temel gereksinimlerinden biri olduğu vurgulandı.

ABD'deki üniversitelerde başlayan ve "Kampüs İntifadası" olarak adlandırılan eylemlerin dünya genelindeki seçkin üniversitelere yayılarak küresel bir tepki haline dönüştüğü belirtildi. Bu bağlamda, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri de "Bizler de buradan bu onurlu tepkiye desteğimizi ilan ediyoruz" adlı eylemi gerçekleştirdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi