Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kadın çalışanlara sağlık taraması

Düzce Sağlık Müdürlüğü ekipleri, fabrikalarda çalışan kadınlara kanserin risk faktörleri hakkında bilgilendirme yapmak ve sağlık taraması uygulamak amacıyla çalışmalarda bulunmuştur.

Kadın çalışanlara sağlık taraması

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) birimi, Çilimli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada kadın çalışanlara eğitim programı düzenlemiş ve sağlık taraması gerçekleştirmiştir.

KETEM birim sorumlusu Dr. Rabia Nurulzade tarafından, kadın çalışanlara kanserin erken teşhisinin önemi, kanser türlerinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri, kanserden korunma yolları ve sağlıklı yaşam konularında bilgilendirmeler yapılmıştır. Eğitimin ardından, gezici kanser tarama aracıyla test yaptırmak isteyen kadın çalışanlara sağlık taraması uygulanmıştır.

Kanser taramaları, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim, Toplum Sağlığı, Sağlıklı Hayat ve Aile Sağlığı Merkezleri'nde yapılmaktadır. Meme kanseri tarama programı kapsamında, 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi çekimi uygulanmaktadır. Serviks kanseri tarama programında ise 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir smear ve HPV DNA testi yapılmaktadır. Kolorektal kanseri tarama programı ise 50-70 yaş arasındaki erkek ve kadınlara iki yılda bir gaitada gizli kan testi olarak ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi