Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Japonya’da şiddetli yağışlarda 1 kişi öldü, 3 kişi kayıp

Japonya’da şiddetli yağışlarda 1 kişi öldü, 3 kişi kayıp


Japonya’nın Yamagata ve Akita eyaletlerinde etkili olan şiddetli yağışlar ciddi hasara neden oldu. Akita eyaletindeki Omono Nehri kıyısında bir adamın cansız bedenine ulaşılırken, sel sularına kapılan 2 polis ve 1 kişi kayboldu. Kayıp kişiler için arama çalışmaları devam ediyor.

Japonya’da şiddetli yağışlarda 1 kişi öldü, 3 kişi kayıp

Yerel yetkililere göre, dün akşam Yamagata eyaletinde yardım çağrısına giden 2 polis, Shinjo şehrinde sel sularına kapıldı. Polislerin aracının boş olarak bulunmasının ardından, kayıp polislerin arama çalışmaları sürüyor. Ayrıca, Akita eyaletinde meydana gelen toprak kayması sonrasında bir kişiden haber alınamıyor.

Yağışlar, Yamagata ve Akita eyaletlerinde taşkınlara ve su baskınlarına yol açtı. Yamagata'daki Mogami, Nitta ve Hyuga nehirleri ile Akita'daki Koyoshi Nehri taştı, birçok yerleşim yeri ve kırsal alan su altında kaldı.

Şiddetli yağışların etkisiyle binlerce kişiye acil güvenlik uyarısı yapıldı ve riskli bölgelerde yaşayanların güvenli alanlara taşınması ya da üst katlara çıkması istendi. Karayolu ve demiryolu ulaşımında da aksamalar yaşandı. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), yağışların bu akşam itibarıyla kademeli olarak etkisini yitireceğini duyurdu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi