Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İzmir'de vatandaşın kanını emen tefecilere operasyonda 19 tutuklama

İzmir'de vatandaşın kanını emen tefecilere operasyonda 19 tutuklama


İzmir'de yapılan operasyonda, maddi zorluk yaşayan vatandaşlara yüksek faizle para veren ve icra yoluyla borçlandırarak mağdur eden şüphelilere yönelik önemli bir adım atıldı.

İzmir'de vatandaşın kanını emen tefecilere operasyonda 19 tutuklama

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 19 şüpheli tutuklandı. Önceden belirlenen 89 şüpheli arasından 40 kişi gözaltına alındı.

Operasyon, dronlarla desteklenen büyük bir planlama ve koordinasyonla gerçekleştirildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerine baskınlar düzenlendi ve aramalar yapıldı. Bu aramalarda, 3 tüfek, 2 tabanca, mağdurlara ait çok sayıda senet ve evrak ile dijital materyaller ele geçirildi.

Şüphelilerin, maddi sıkıntı içinde olan vatandaşlara yüksek faiz oranlarıyla para vererek icra yoluyla borçlandırdıkları ve bu şekilde 97 kişiyi mağdur ettikleri, yaklaşık 12 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon sırasında güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, şüphelilerin vatandaşlarla buluştuğu ve onları yönlendirdiği anlar yer aldı.

Gözaltına alınan 40 şüpheli, emniyet tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 19 şüpheli tutuklandı, 11 kişi serbest bırakıldı ve 10 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürmektedir. Bu operasyon, tefecilik suçlarıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi