Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi

IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi


Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından düzenlenen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı, Doğuş Üniversitesi (DOU) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi

Konferans, her branştan öğretmenler, idareciler, karar alıcılar, BT yöneticileri, eğitim teknologları ve teknoloji lideri olan öğretmenlerin hedef kitlesi olarak belirlendi. Bu konferansın, teknolojiye yatırım yapmayı planlayan okulların yol haritalarını oluşturmalarına yardımcı olması amaçlanmaktadır.

Doğuş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı, birçok bilim insanı ve sektör temsilcisini bir araya getirdi. Konferansın açılış konuşmalarını Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk yaptı. Konferans, M. Serdar Kuzuoğlu'nun "Yapay Zekâdan Alınacak Akıl" başlıklı konuşmasıyla devam etti. Ayrıca, Uluslararası Bakalorya Değerlendirme Direktörü Matthew Glanville ve Google Yapay Zekâ Lideri Laurence Moroney de konferansta yer aldı.

Konferansa katılan okullar ve öğretmenler, sunumlar ve çalıştaylar aracılığıyla teknolojinin etkin kullanımı konusunda iyi örnekleri, bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Konferans, aynı zamanda paydaş teknoloji şirketlerinin stantlarına da yer vererek katılımcıların yeni teknolojileri incelemelerini ve deneyim kazanmalarını hedefledi.

Konferansın internet sitesinde yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Günümüzde, teknolojinin müfredata ve okul hayatına dahil edilmesi eğitim kurumları için önemli bir hedef haline gelmiştir. Öğrencilerimizi, içinde bulunduğumuz dijital çağın gerektirdiği becerilere sahip bireyler olarak yetiştirmek temel önceliklerimizden biridir. Teknolojinin eğitim ortamlarının doğal bir parçası olarak yapılandırılması ve kullanılması, bu alanda yapılan yatırımların başarıya ulaşması için kritik bir öneme sahiptir."

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi