Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İtalya'nın kuzeyini şiddetli yağış vurdu

İtalya'nın kuzeyinde Lombardiya, Veneto ve Emilia Romagna bölgelerinde şiddetli yağışlar meydana gelmiştir. Bu yağışlar sonucunda iki nehrin taşmasıyla birlikte birçok yerleşim yeri sular altında kalmıştır.

İtalya'nın kuzeyini şiddetli yağış vurdu

Fırtına da etkili olduğu için ağaçlar devrilmiş ve bazı binaların çatılarında hasar oluşmuştur. İtfaiye ekipleri Lombardiya ve Veneto'da son iki günde 2 binden fazla yardım çağrısına cevap vermiştir. Sular altında kalan alt geçitler ve yollar, sürücülerin kurtarılması için ekipler tarafından müdahale edilmiştir. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintilerinde ise evlerden tahliye çalışmaları için lastik botlar kullanılmıştır. Lombardiya'da en çok etkilenen şehir olan Milano'da, belediyenin sivil savunma sorumlusu Marco Granelli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir günde 120-130 mm yağış düştüğünü ve son 170 yılın en yüksek yağış miktarının kaydedildiğini duyurmuştur. Durumun ciddiyeti nedeniyle yetkililer olaylara müdahale etmekte ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için çaba harcamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi