Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İstasyon Kuşadası otizm eğitim zirvesine ev sahipliği yaptı

İstasyon Kuşadası otizm eğitim zirvesine ev sahipliği yaptı


Kuşadası Belediyesi tarafından, Habitat Derneği ve bir sosyal medya platformuyla iş birliği yapılarak açılan İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi, "Otizm Eğitim Zirvesi"ne ev sahipliği yapmıştır.

İstasyon Kuşadası otizm eğitim zirvesine ev sahipliği yaptı

Bu iki günlük zirvede, otizmli bireylerin ebeveynlerine çeşitli konularda bilgi verilmiştir.

İstasyon Kuşadası, Türkiye'de bir belediye ile iş birliği içinde açılan ilk Topluluk Merkezi olma özelliğine sahiptir ve farklı alanlarda ücretsiz eğitimler düzenlemektedir. Bu bağlamda, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde bulunan merkez, otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Otizm Derneği ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) iş birliğiyle "Farklılıkların Buluşma Noktası Otizm Eğitim Zirvesi"ne ev sahipliği yapmıştır.

Eğitim programına, Kuşadası Otizm Derneği Başkanı İbrahim Durak, SOBE Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Zeynep Takı Kapıdaş, SOBE Vakfı Eğitim Koordinatörü Dilara Yazıcı Çetin, SOBE Vakfı Yaygınlaştırma Birimi Koordinatörü İbrahim Halil Çetin, Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Işıl Özdemir ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Neslihan Canpolat Çığ ile otizmli çocukların aileleri katılmıştır.

Eğitim zirvesinin ilk gününde uzmanlar, otizmli bireylerin eğitimi, konuşma ve dil becerileri ile otizmli çocuklarla etkileşimli oyun oynama konularında ebeveynlere bilgi vermiştir. İkinci gün ise davranış problemleriyle başa çıkma, otizmli bireylerin meşguliyetlerini ve rutinlerini destekleme, otizmli bireylerde öz bakım becerileri gibi konular ele alınmıştır.

Kuşadası Otizm Derneği Başkanı İbrahim Durak, programda yaptığı konuşmada, otizmli bireylerin ebeveynlerine destek olmak, bilgi vermek ve davranış konusunda bilgilendirmek amacıyla bu eğitim zirvesini düzenlediklerini ifade etmiştir. İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi'nin sunduğu imkanlar ve düzenlenen eğitimler sayesinde farklı kesimleri ağırladığını belirterek, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e ve ekibine teşekkür etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi