Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İstanbul merkezli 6 ilde kaçak yedek parça operasyonu: 60 kamyon ürün ele geçirildi

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 16 firmaya yönelik kaçak ve sahte oto yedek parça ticareti tespit edilmiştir.

İstanbul merkezli 6 ilde kaçak yedek parça operasyonu: 60 kamyon ürün ele geçirildi

Operasyonda 720 milyon 915 bin lira değerinde, 1 milyon 607 bin 830 adet sahte ve kaçak oto yedek parçası ele geçirilmiştir. Operasyonda 18 kişi gözaltına alınmıştır. Firmaların Türkiye'ye kaçak yollardan getirdikleri oto yedek parçalarına sahte marka logoları bastıkları ve bunları kurumsal firmalara, büyük araç filolarına ve kamu kurumlarına sattıkları belirlenmiştir.

Operasyon kapsamında, yurtdışından kaçak yollarla getirilen ürünlere gizli depolarda marka logolarının bastığı ve sahte belge kullanarak bu ürünleri "orijinal" ve "yasal" gibi gösterdikleri ortaya çıkmıştır. Bu şekilde kamu zararına yol açarak büyük miktarda dolandırıcılık yaptıkları ve kaçak ürünleri yurtiçi ve yurtdışı piyasalara sürmeye hazırlandıkları tespit edilmiştir. Operasyonda, şebekeye ait depoların kaçak ve sahte ürünlerle dolu olduğu ve bu depolarda çalışanların başkalarını depo alanından uzaklaştırmaya çalıştığı belirlenmiştir.

Polis tarafından yapılan araştırmalarda, sahte ve kaçak parçaların firmaların yönetici veya ortakları tarafından piyasaya sürüldüğü, çeşitli suç kayıtlarının bulunduğu ve şüpheli firmalar arasında yoğun bir bağlantı olduğu ortaya çıkmıştır. Toplam değeri 720 milyon 915 bin lira olan 1 milyon 607 bin 830 adet sahte ve kaçak oto yedek parçası emniyette sergilenmiş ve şüpheliler gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında 9 kişi hakkında adli işlem başlatılırken, 5 kişi serbest bırakılmış ve 4 kişiye ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbestlik verilmiştir.

Bu operasyon, son yıllarda gerçekleştirilen en büyük sahte oto yedek parça operasyonu olarak kaydedilmiştir ve soruşturma devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi