Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İstanbul’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 24 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldı, 3 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 24 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldı, 3 şüpheli tutuklandı


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde düzensiz göçmenlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

İstanbul’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 24 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldı, 3 şüpheli tutuklandı

Denetimlerde 24 düzensiz göçmen hakkında adli ve idari işlem yapılırken, yakalanan 3 şüpheli tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kara ve deniz yoluyla göçmen kaçakçılığını önlemek ve şüpheli şahısları yakalamak amacıyla kent genelinde çalışma başlattı. İstanbul'da oturma izni bulunmayan ve takip altında olan göçmenleri İzmir, Çanakkale ve Edirne'ye taşıyan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, 18 Mayıs 2024 tarihinde Silivri ve Sultanbeyli'de takibe alınan bir otomobilde yapılan operasyonda S.G., E.B., D.D., ve A.E.D. isimli 4 şüpheli ile birlikte 14 göçmen yakalandı. 25 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'un sınır illerine kaçak yollarla göçmen taşıdığı belirlenen R.G. isimli şüphelinin kontrolündeki araç, Küçükçekmece TEM Otoyolu üzerinde seyir halindeyken Mahmutbey gişelerinde durduruldu. Yapılan operasyonda araç içerisinde bulunan 10 göçmen yakalanırken, araç sürücüsü R.G. gözaltına alındı.
Operasyonda 24 uyku tulumu, 2 şişme bot, 3 otomobil, 5 cep telefonu ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Yakalanan 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. D.D. ve A.E.D. isimli şahıslara adli kontrol şartı uygulanırken, S.S., E.B. ve R.G. isimli şahıslar tutuklandı. Yakalanan 24 düzensiz göçmen ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresine sevk edildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi