Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İstanbul’da “Anucur” çetesine “Şehit Hakan Telli” operasyonu kamerada: Uzi, balistik yelek, kar maskeleri bulundu

İstanbul’da “Anucur” çetesine “Şehit Hakan Telli” operasyonu kamerada: Uzi, balistik yelek, kar maskeleri bulundu


Kağıthane’de geçen yıl gerçekleşen bir olayın ardından polis memuru Hakan Telli’yi şehit eden “Anucur” çetesine yönelik eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

İstanbul’da “Anucur” çetesine “Şehit Hakan Telli” operasyonu kamerada: Uzi, balistik yelek, kar maskeleri bulundu

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, bir evde yapılan aramada otomatik silah, balistik yelek, kar maskeleri ve uyuşturucu madde bulundu. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Olay, Kağıthane Merkez Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşandı. Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği, uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen bir adrese gece yarısı baskın düzenlemişti. Ancak yapılan baskında polis ekiplerine ateş açılmış, polis memuru Hakan Telli şehit olmuş ve bir diğer memur ağır şekilde yaralanmıştı.

Olayın faillerinden Diyar Anucur ölü olarak ele geçirilmiş, diğer saldırganlar ise gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından “Anucur” suç örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenleyerek çok sayıda şahsı yakalamıştı. Suç örgütüne karşı yürütülen soruşturmada 51 sanık hakkında ağır cezalar istemiyle dava açılmıştı.

Çeteye yönelik son operasyon ise Kağıthane Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından Hamidiye Mahallesi’nde gerçekleştirildi. İki adreste uyuşturucu ticareti yapıldığı belirlenen çete üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda özel harekat polisleri de destek verdi. Polis ekipleri, koçbaşı ile kapıları kırarak girdikleri dairede arama yaptı ve şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı.

Aramalarda mutfak bölümünde bulunan çekmecede “Uzi” diye tabir edilen otomatik silah, mermileri, 92 parça bonzai, 6 parça kokain, kırmızı reçete ile satılan haplar, hassas terazi, balistik yelek ve kar maskeleri ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Suç kayıtları bulunan Tuğcan U., Doğanay D. ve Hazal G. adlı şahıslar, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından cezaevine gönderildi. Operasyon anları ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi