Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İstanbul'da 1,5 milyon sahte dolar ele geçirildi

İstanbul'da 1,5 milyon sahte dolar ele geçirildi


İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, sahte olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin Amerikan doları ele geçirildi ve 3 kişi yakalandı.

İstanbul'da 1,5 milyon sahte dolar ele geçirildi

Sahte paraların Irak'ta üretildiği ve Türkiye'ye sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütünün piyasaya sahte para sürmek için yüklü miktarda parayı yurda soktuğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen operasyonda, yabancı uyruklu şahısların Irak'ta ürettikleri sahte Amerikan dolarlarını Türkiye'ye getirdikleri belirlendi.

Polis, kalpazanların 22 Mayıs Çarşamba günü saat 19.30'da Fatih ilçesinde buluşacaklarını tespit etti. Operasyonun ardından belirlenen buluşma noktasına düzenlenen operasyonda 1 milyon 500 bin sahte ABD doları ve 1 dijital materyalle birlikte 1 şüpheli yakalandı.

Mali Polis, ele geçirilen dijital materyali inceledi ve şebekenin arkasını deşmeye çalıştı. Bu inceleme sonucunda, operasyon genişletildi ve 23 Mayıs Perşembe günü Kâğıthane ve Küçükçekmece ilçelerinde bulunan 2 farklı adrese baskın düzenlendi. Bu noktalarda da sahte 28 bin 900 ABD doları, suç geliri olan 5 bin 500 dolar, başka şahıslara ait kimlik bulunduran 2 şüpheli ile 2 adet sahte kimlik belgesi ele geçirildi ve gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerden biri, 24 Cuma günü sevk edildiği adli makamlarca “Adli Kontrol” hükümleri uygulanırken, diğer 2 üye tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ele geçirilen sahte dolarlar da emniyette sergilendi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi