Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İsrafa dikkat çekmek isteyen İtalyan ve Ürdünlü gençler artık malzemelerle hünerlerini sergiledi

İsrafa dikkat çekmek isteyen İtalyan ve Ürdünlü gençler artık malzemelerle hünerlerini sergiledi


Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından koordine edilen ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında gerçekleştirilen "Spor ve Sağlıklı Yaşam" adlı projenin bir parçası olarak, İtalya ve Ürdün'den gelen gönüllü gençler Yozgat'a gelmiştir.

İsrafa dikkat çekmek isteyen İtalyan ve Ürdünlü gençler artık malzemelerle hünerlerini sergiledi

Bu projenin bir bileşeni olan "Atıksız Mutfak Atölyesi" etkinliği kapsamında, mutfaktaki israfın önlenmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. İtalyan ve Ürdünlü gençler, Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü'nde atıkların nasıl değerlendirilebileceğini göstermek için mutfakta yer almışlardır.

Atıksız Mutfak Atölyesi etkinliğine katılan İtalyan ve Ürdünlü gençler, yerel öğrencilerle birlikte artık malzemeleri kullanarak kendi kültürlerine ait lezzetli yemekler hazırlamış ve atık mutfak konusunda farkındalık yaratmışlardır. Patlıcan, kabak, patates, soğan ve bayat ekmek gibi malzemelerin değerlendirildiği etkinlikte lezzetli yemekler ortaya çıkmıştır. İtalyan, Ürdünlü ve Türk gençler, "Atıksız Mutfak" konusunda teorik bilgiler ve uygulamalı öğrenme fırsatıyla bilinçlenmişlerdir.

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, İtalya ve Ürdün'den gelen gönüllü gençlerin 40 gün boyunca Sorgun ve Yozgat'ta çeşitli etkinliklere katılacaklarını belirtmiştir. Bu etkinliklerle spor, kültür, sağlık gibi alanlarda yerel gençlerle birlikte birçok faaliyet düzenlemekte olduklarını ifade etmiştir. İtalyan ve Ürdünlü gençlerin kendi kültürlerine ait yemekleri pişirdiklerini ve Türk, İtalyan ve Ürdünlü gençlerin farklı damak tatlarını deneyimlediklerini belirtmiştir.

Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özdemir, farklı ülkelerden gelen öğrencileri üniversite öğrencileriyle kaynaştırarak "Atıksız Mutfak" konusuna dikkat çekmek için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtmiştir. İsrafın önüne geçmeyi umut ettiklerini ifade etmiştir. Aynı zamanda öğrencilerin birbirleriyle kaynaşarak farklı kültürleri tanıdıklarını söylemiştir.

İtalya'dan gelen Diego Forgia, burada atık malzemelerle farklı yemekler yapmayı amaçladıklarını ve artakalan malzemelerle yeni bir yemek hazırladıklarını belirtmiştir. Eğlendiklerini ve bilinçlendiklerini ifade etmiştir.

Ürdün'den gelen Sarah Asad ise "Atıksız Mutfak" konusunda bir çalışma için buraya geldiklerini söylemiştir. Ürdün'de de "Atıksız Mutfak" etkinliklerinin yapıldığını belirtmiştir.

Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Lezihan Sarı, yurt dışından gelen misafirleri ağırladıklarını ve birlikte yemek yaptıklarını söylemişti. Farklı kültürlerden gelen gençlerle bir araya gelerek yemek yapmanın ve atık mutfak konusunda bilinçlenmenin kendisi için çok değerli bir deneyim olduğunu belirtmiştir.

Bu etkinlik, gençler arasında kültürel alışverişi teşvik etmek, atık mutfak konusunda farkındalık yaratmak ve sürdürülebilir yaşam için önemli bir adım atmaktır. SORGED ve diğer ortak kuruluşlar, bu tür projelerle gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı ve toplumda daha sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi