Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İngiltere Kralı Charles'ın ilk resmi portresine saldırı

Londra'da hayvan hakları aktivistleri, İngiltere Kralı III. Charles'ın Philip Mould Galerisi'nde sergilenen ilk resmi portresine yönelik bir protesto gerçekleştirdi.

İngiltere Kralı Charles'ın ilk resmi portresine saldırı

Animal Rising adlı hayvan hakları örgütü aktivistleri, başkentteki galeride sergilenen portrede, "Wallace ve Gromit" çizgi filminin karakteri Wallace'ın yüzünün bulunduğu bir etiketi Kral Charles'ın yüzüne yapıştırdı. Ayrıca, tabloya “Gromit, Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA) çiftliklerinde hayvanlara yapılan zulme bak” yazılı bir konuşma balonu eklediler.

Aktivistler, bu eylemleriyle RSPCA çiftliklerinde hayvanlara uygulanan kötü muameleye dikkat çekmek istediklerini belirttiler. Olayın ardından Metropolitan Polis Teşkilatı, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine galeriye intikal etti. Yapılan incelemelerde, önünde cam bulunan tablonun herhangi bir zarar görmediği tespit edildi.

Portre, sanatçı Jonathan Yeo tarafından yapılmış olup, Kral Charles'ın taç giydikten sonraki ilk resmi portresi olarak biliniyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi