Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı Eskişehir'de öğrencilerle buluştu

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı Eskişehir'de öğrencilerle buluştu


Türkiye'nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, Eskişehir'deki OSB Teknik Kolej'ine ziyarette bulunarak liseli öğrencilerle bir araya geldi.

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı Eskişehir'de öğrencilerle buluştu

 Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe birçok önemli kişi ve öğrenci katıldı. Gezeravcı, öğrencilere uzay yolculuğuyla ilgili bilgiler paylaştı ve deneyimlerini aktardı. Ayrıca, Türkiye'nin kendi üreteceği hibrit yakıtlı motor ve roketlerle Ay'a ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Gezeravcı, Ay'ın etrafında tur atabilecek durumda olduklarını ve bu hedefe ulaşabilecek konumda olduklarını ifade etti.

Gezeravcı, uzay istasyonunun uçan bir platform olduğunu ve sürekli olarak basınçlandırma, ısıtma ve soğutma sistemlerine ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Uzay istasyonunda oluşabilecek acil durum senaryolarının önemine vurgu yaparak, bu senaryolarla ilgili eğitimlerin gerekliliğini belirtti. Ayrıca, havacılık sektöründe 23 yıllık deneyimi olduğunu ve her yıl acil durum senaryolarıyla ilgili eğitimler aldıklarını söyledi.

Gezeravcı, Türkiye'nin uzaydaki çalışmalara yaptığı yatırımların arttığını ve Mars'a olan ilginin büyüdüğünü vurguladı. Mars'a seyahatin atmosferi aşmanın önemli bir zorluk olduğunu ve Ay'ın bu süreçte bir ara durak olarak kullanıldığını açıkladı. Türkiye'nin uzayda gerçekleştirdiği 13 özgün deneyin önemine de değinen Gezeravcı, bu deneylerin bilim insanları için değerli bir adım olduğunu belirtti.

Alper Gezeravcı, öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve soru-cevap bölümünde merak edilen soruları yanıtladı. Programın sonunda öğrencilerle birlikte sahnede selfie çektikten sonra okuldan ayrıldı.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi