Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İletişim ve tasarım festivalinde yöresel lezzetler tanıtıldı

İletişim ve tasarım festivalinde yöresel lezzetler tanıtıldı


Alanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin düzenlediği İletişim ve Tasarım Festivali'nde, öğrenciler Alanya mutfağının önemli bir lezzeti olan S pastasının yapımıyla ilgili bir çalışmaya katıldı.

İletişim ve tasarım festivalinde yöresel lezzetler tanıtıldı

Alanya Belediyesi'ne ait Alanya Mutfak Mirası Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler Alanya'nın tarihi ve mutfak kültürü hakkında bilgiler edindiler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Evrim Nacar, Öğretim Görevlisi Miray Ürkmezer ve Alanya Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinden oluşan bir grup, yöresel lezzet olan S pastasının yapımını öğrendi. S pastanın hikayesi ve yapım aşamaları detaylı bir şekilde anlatıldı. S pasta, Alanya'yı uzaktaki insanlara hatırlatan bir lezzet olarak biliniyor ve yöresel kurabiyelerle Akdeniz'i simgeliyor.

Alanya'nın mutfak kültürü ve yemekleri tanıtıldığı gastronomi etkinliği hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Miray Ürkmezer, Alanya Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin tarihi bir Alanya evinde ağırlanarak mutfak kültürü hakkında bilgi aldıklarını belirten Ürkmezer, bu çalışmanın amacının öğrencilerin hatıralarına bu lezzetin, koku ve güzel bir günün yer etmesi olduğunu ifade etti. Öğrencilerin ürünün tanıtımı için bilgi aldığını, çekimler yaptığını ve akademik olarak öğrendikleri tanıtım, tasarım, haber yazma, görsel ve yazılı veri toplama, röportaj yapma gibi becerilerini Alanya ile özdeşleşmiş bu ürün üzerinde gösterme fırsatı bulduklarını söyledi. Bu deneyimlerin öğrencilerin kültürün tanıtımına katkı sağlayacağını ve gelecekteki çalışmalarda değerlerin öğrencilerle paylaşılmasını sürdürmek istediklerini belirtti.

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ise Alanya Belediyesi olarak kültürel değerlerin yaşatılması ve aktarılmasına büyük önem verdiklerini ve yemeğin kültürün vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı. Alanya'nın zengin yemek kültürü hakkında konuşan Çapa, bu kültürün öğrencilere aktarılmasının önemine değindi. Etkinlik, ikramlar eşliğinde sona erdi ve Alanya Üniversitesi öğrencilerinden yoğun ilgi gördü.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi