Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İlçe Sağlık Müdüründen Kurban keseceklere uyarı

Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çağrı Bozkurt, Kurban Bayramı öncesi hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklar ve kurban kesiminde yaşanabilecek yaralanmalar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

İlçe Sağlık Müdüründen Kurban keseceklere uyarı

Basın açıklamasında, kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gereken hususları belirterek vatandaşların sağlığı için alınması gereken tedbirleri vurguladı. Dr. Bozkurt, kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken temel noktaları şöyle özetledi:
1. **Hayvanlardan Bulaşan Hastalıklar:** Özellikle Kist Hidatik gibi hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Bozkurt, kurbanın iç organlarında kist tespit edilmesi durumunda bu organların kesinlikle tüketilmemesi ve başka canlıların tüketmesini önlemek için derin çukurlara gömülmesi gerektiğini vurguladı.

2. **Yaralanmalar:** Her yıl kurban kesimi sırasında yaralanmaların meydana geldiğine dikkat çeken Dr. Bozkurt, yaralanma durumunda vatandaşların kendileri müdahale etmeyip yarayı temiz bir bezle bastırarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi.

3. **Hijyenik Kesim:** Kurban kesimlerinin belediyelerin belirlediği kesim noktalarında veya mezbahalarda ehil kişiler tarafından hijyenik şartlarda gerçekleştirilmesinin önemini belirten Bozkurt, bu şekilde halk sağlığının korunabileceğini ifade etti.

4. **Etlerin Muhafazası:** Kesim sonrasında etlerin parçalanmasıyla mikroorganizma sayısının artabileceğini belirten Bozkurt, etlerin mümkün olan en büyük parçalar şeklinde ve en kısa sürede soğuk alanlara alınarak muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, sakatatların ve etlerin aynı ortamda bulundurulmaması ve ayrı muhafaza edilmesi gerektiğini de ekledi.

Dr. Bozkurt, İslam dininin önemli vecibelerinden biri olan kurban ibadetinin insana ve çevreye zarar vermeden yerine getirilmesinin önemine dikkat çekti ve vatandaşları bu hususlara özen göstermeye davet etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi