Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden biçerdöverlere yangın tüpü bulundurun uyarısı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden biçerdöverlere yangın tüpü bulundurun uyarısı


Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yangın sezonunun başlaması ve hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, biçerdöverlerde yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden biçerdöverlere yangın tüpü bulundurun uyarısı

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, muhtarlar ve biçerdöver sahipleri için bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ve denetimlerin hasat boyunca devam edeceğini açıkladı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tarım alanlarında hasat dönemi başlarken, hava sıcaklıklarının artması yangın riskini de artırıyor. Çanakkale'de son 15 gün içinde 10’un üzerinde tarım arazisinde yangın meydana geldi. Yangın riskini en aza indirmek için biçerdöverlerde yangın tüpü bulundurulması hayati önem taşıyor. Biçerdöverlerin kolayca ulaşılabilir ve görülebilir yerlerinde iki adet yangın söndürücü cihaz bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Nazan Türkarslan, açıklamasında yangının önlenebilir bir felaket olduğunu ve bu basit önlemlerle hem can ve mal güvenliğinin hem de çevredekilerin güvenliğinin sağlanabileceğini belirtti. Ayrıca, hasat yapılacak bölgelerin bir gün önceden Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Orman İşletme Müdürlüğüne ve jandarmaya bildirilmesi gerektiği ifade edildi. Hasat yapılan alanda su ile dolu tanker veya pulverizatör bulundurulması ve muhtemel yangın durumunda anında müdahale için hazır olunması gerektiği de vurgulandı.

Egzoz çıkışlarının temiz ve bakımlı olması, hasat işlemlerinin mümkün olduğunca gündüz saatlerinde yapılması ve geciktirilmemesi, hasat sırasında sigara içilmemesi ve açık alev kullanılmaması gibi önlemlerle yangın riskinin azaltılabileceği belirtildi. Türkarslan, bu önlemlerin alınarak hem kendi güvenliklerinin hem de çevredekilerin güvenliğinin korunabileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi