Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İbn-i Sina Uluslararası Sağlık Araştırmaları Kongresi başladı

İbn-i Sina Uluslararası Sağlık Araştırmaları Kongresi başladı


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen I. İbn-i Sina Uluslararası Sağlık Araştırmaları Kongresi, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'in açılış konuşmasıyla başlamıştır.

İbn-i Sina Uluslararası Sağlık Araştırmaları Kongresi başladı

Kongre, "Yaşlılarda Sağlığı Geliştirme" temasıyla gerçekleştirilmiş ve Zonguldak'taki Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde açılış töreniyle başlamıştır.

Açılış törenine ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Türkmen Köse, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılmıştır.

Kongrenin açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlamıştır. Ardından kongre hakkında sinevizyon gösterimi yapılmış ve protokol konuşmalarına geçilmiştir. ZBEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Koçak, toplum içindeki 65 yaş ve üzeri nüfusun oranının yüzde 10'u geçmesiyle birlikte nüfusun yaşlanmaya başladığını ve Türkiye'nin de bu eşiği aştığını belirtmiştir. Koçak, yaşlanan nüfusun bakım ihtiyaçları, topluma katılım ve kültürel faaliyetlere devam gibi konuların kritik önem taşıdığını ve kongrede bu konuların tartışılacağını ifade etmiştir. Ayrıca, sunumların ve tartışmaların yeni çalışmalara ilham kaynağı olmasını umut etmiştir.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin tıp alanında büyük çalışmalar gerçekleştirdiğini ve Batı Karadeniz'in sağlık üssü olma vizyonuyla üniversiteye bağlı sağlık birimleri ve Üniversite Hastanesi ile bu alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtmiştir. Rektör Özölçer, yaşlıların temel sağlık hizmetlerine erişimlerini ve topluma kazandırılmalarını sağlamak için çalışmaların devam ettiğini ve Türkiye'nin yaşlanan nüfusu nedeniyle bu konuda büyük çabalar sarf ettiğini vurgulamıştır. Bu nedenle, ZBEÜ olarak bu alanda çalışmalar yapmak ve akademisyenleri bir araya getirerek bir çalışma platformu oluşturmak için çaba sarf ettiklerini ifade etmiştir. Kongrenin önemini vurgulayan Rektör Özölçer, değerli çıktılar elde edileceğine inandığını ifade etmiştir.

Açılış töreninin ardından ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Gençlik Oda Orkestrası tarafından klasik müzik konseri verilmiştir. Konserin ardından Rektör Özölçer, orkestra şefi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Kırcalı'ya teşekkür belgesi takdim etmiştir. Belge takdiminin ardından oturumlarla başlayan kongre, 2-4 Mayıs tarihleri arasında ZBEÜ Sezai KarakoçKültür Merkezi'nde devam edecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi