Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Hurdalar milyonluk fabrikaları küle çevirdi

Hurdalar milyonluk fabrikaları küle çevirdi


Bursa'da hurda malzemelerin işlendiği iki fabrika, çıkan büyük yangında tamamen yok oldu.

Hurdalar milyonluk fabrikaları küle çevirdi

Yangının etkisi 5 bin dönümlük bir alanı kapsarken, dron ile çekilen görüntüler yangının boyutlarını gözler önüne serdi. Olay yeri inceleme ve itfaiye ekiplerinin, yangının çıkış noktasını belirlemek için yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Yangın, Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi'nde geçtiğimiz gün sabah saat 09.00 sularında başladı. Hurda malzemelerin işlendiği fabrikada izolasyon çalışmaları sırasında çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Fabrika hızla alev aldı ve kısa sürede büyük bir yangına dönüştü.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi gönderildi. Alevler, fabrikayı tamamen sararken işçiler güvenli bir şekilde tahliye edildi. Tarım A.Ş.'ye ait tankerler, AFAD, Yıldırım, Osmangazi ve çeşitli belediyelere ait tankerler de bölgeye sevk edildi. Yangının evleri de tehdit etmesi nedeniyle mahalle sakinleri evlerinden tahliye edildi. Yangının büyümesi, bitişikteki iki fabrikaya daha sıçradı ve alevlerle mücadele eden ekipler büyük zorluk yaşadı. Bir yangın söndürme helikopteri de hazır bekletildi. Ekiplerin 4 saat süren yoğun müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı. Olay yeri inceleme ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebini belirlemek için incelemelerini sürdürüyor; kesin neden, yetkililerin hazırlayacağı raporla ortaya çıkacak.

Gece boyunca süren soğutma çalışmalarının ardından fabrika sahipleri olay yerine gelerek durumu değerlendirdi. Havadan çekilen dron görüntüleri, yangının büyüklüğünü ve fabrikanın adeta savaş alanını andıran enkazını gözler önüne serdi. İşletme sahibi Soner Aslan, "Ana merkezimizde çalışırken, depomuzun yanında bir yangın çıktığını duyduk. Hızla kendi depomuza koştuk ve yangını söndürmek için her türlü önlemi aldık. Ancak yangın hızla yayıldı ve biz elimizden bir şey gelmedi. İtfaiyeyi çağırdık ama yangın, yanıcı malzemeler nedeniyle hızla yayıldı. Tüm bina ve malzemeler tamamen yandı. Kaybımız büyük, ancak net bir rakam yok. Yangın, hurdacıda başladı ve bitişikteki fabrikaya sıçrayarak bizim depomuza geçti. İtfaiye raporunu bekliyoruz ve süreci ona göre başlatacağız," dedi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi