Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
HKÜ'de Game Jam ve Web Hackathon buluştu

HKÜ'de Game Jam ve Web Hackathon buluştu


Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Yazılım Topluluğu, Dijital Oyun Tasarım Topluluğu ve Google Developer Student Clubs (DSC) işbirliğiyle düzenlenen "HKU Game & Web Innovation Marathon 2024" etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti.

HKÜ'de Game Jam ve Web Hackathon buluştu

Maraton, 48 saat boyunca kesintisiz devam etti ve 100 yazılım geliştiriciyi bir araya getirdi. Etkinlik Cuma günü saat 11:00'de özel bir panelle başladı ve Pazar günü saat 17:00'de sonuçların açıklanmasıyla sona erdi.

Etkinlik, iki farklı alandan gelen katılımcıları bir araya getirerek oyun ve web temalarını birleştirdi. Oyun tema olarak "Puzzle" seçilirken, web tema ise "Eğitim Teknolojileri" olarak belirlendi. Etkinlik başlangıcında, bilgisayar mühendisi Mehmet Kadir Kalkan, web geliştirme uzmanı Ümit Tunç, Rotatelab CEO'su Abdurrahman Koçak, Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Batu Duru, OSB Teknokent Müdürü Ekrem Tekin ve Varil Çorba Restoranları Yönetim Kurulu Endüstri Mühendisi Ahmet Şahin gibi uzmanlar katılımcılara teknik becerilerini geliştirmeleri ve inovatif projeler üzerinde çalışmaları için ilham veren önemli bilgiler paylaştı.

48 saatlik maratonun sonunda oyun temasında yarışan takımlar arasında "Kamplumb Agalar" grubu, Alzheimer hastası bir karakterin farklı bulmacaları çözerek kişiliği hakkında bilgi edindiği oyunuyla birinci oldu. İkinci sırayı "Rivendell" grubu aldı. Onların oyununda, uzay gemisinden çıkmaya çalışan kişiler puzzle çözerek seviye atlıyordu. Üçüncü sırayı ise "Paradox" grubu kazandı. Onların oyunu, portallar aracılığıyla çeşitli dünyaları gezen Öktem karakterinin yeni dünyaları keşfetmesini konu alıyordu. Web tema kategorisinde ise birinci olan "Code Commanders" grubu, kullanıcılara öğrenme için kişisel kütüphaneler sunan ve simülasyonlar, deneyler ve kod öğrenme gibi pratik araçlarla destekleyen bir proje geliştirdi. İkinci sırayı "Code200" grubu aldı, onlar üniversite toplulukları ile öğrenciler ve öğrenci adayları arasında köprü kurmayı hedefleyen bir projeyi hayata geçirdiler. Üçüncü sıradaki "Error404" grubu ise hackathonlar, game jam'ler ve benzeri yarışmaları kullanıcılara sunarak bu yarışmalar hakkında eğitim içeriği sağladı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu tür maratonların Türkiye'deki yazılım geliştirme ekosistemine katkıda bulunacağını belirterek, üniversitenin yazılım geliştirme, teknoloji ve inovasyon alanlarında liderlik yapmaya kararlı olduğunu vurguladı. Etkinliklerle genç yazılımcıları ve tasarımcıları desteklemeyi ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Dereli, etkinliğin yalnızca bir rekabet alanı olmadığını, aynı zamanda bilgi paylaşımı, iş birliği ve sektörle tanışma fırsatı sunduğunu ifade etti. Etkinliğe katılan herkesin gösterçabasının büyük bir ilham kaynağı olduğunu belirtti. Öğrencilere, hocalara, OSB Teknokent'e, öğrenci topluluklarına, mentorlara, jüri üyelerine, paydaşlara, sponsorlara ve tüm katılımcılara destekleri için teşekkür etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi