Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi


Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nü kazanan 1. sınıf öğrencileri için "Üniforma Giyme Töreni" düzenlenmiştir.

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

Tören, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiş ve Rektör Yardımcısı, dekan, bölüm başkanı, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, konuşmasında Bursa Uludağ Üniversitesi'nin köklü bir üniversite olduğunu ve akademik çalışmalarını yüksek kalite standartlarıyla yürüttüklerini belirtmiştir. Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin modern bir sistemde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etmiştir. Öğrencileri hemşirelik bölümünü tercih etmelerinden dolayı tebrik eden Kırıştıoğlu, öğrencilerin beyaz üniformalarını gururla taşımaları gerektiğini vurgulamıştır.

Rektör Yardımcısı, genç hemşire adaylarına da seslenerek hemşirelik mesleğinin zorluklarını ve özveriyi gerektirdiğini ifade etmiştir. Kendilerini sürekli geliştirmelerini ve sosyal hayatlarında başarılı olmalarını tavsiye etmiştir. Ayrıca, iletişimin önemine değinerek doğru iletişimin her zaman kazandıracağını belirtmiştir. Sağlık sektörüne katkıda bulunacak insanlar olmaları için destek vereceklerini ifade etmiştir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, sağlık alanında yetişmiş insan gücünün önemine dikkat çekmiştir. Eğitimin kalitesinin hizmetin kalitesini doğrudan etkilediğini belirtmiştir. Hemşirelik bölümünde teorik ve uygulamalı derslerin yer aldığını ve öğrencilerin Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde uygulama imkanı bulacaklarını ifade etmiştir. Öğrencilere mesleklerinde empati, güven ilişkisi kurma, mesleği sevme, yeni teknolojilere ilgi gösterme ve işbirliği yapma tavsiyelerinde bulunmuştur.

Tören, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Akansel ve Hemşirelik Lisans ve Lisansüstü Mezunları Derneği Başkanı Vahid Dalkızan'ın konuşmalarıyla devam etmiş ve öğrencilerin tebrik edilmesiyle sona ermiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi