Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Hakkari’de yeni müfredat taslağı değerlendirildi

Hakkari’de yeni müfredat taslağı değerlendirildi


Hakkari İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi ve "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağı değerlendirildi.

Hakkari’de yeni müfredat taslağı değerlendirildi

Toplantı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün konferans salonunda gerçekleştirildi. Müdür Yılmaz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, yeni müfredatın gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanmaya başlanacağını söyledi.

Müdür Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in liderliğindeki müfredat hazırlık sürecinde uzun süren görüş alışverişleri ve kamuoyuyla yapılan analizlerin sonucunda taslağın oluşturulduğunu ifade etti. Taslak, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaylarla şekillendirildi. Müfredatın hazırlık sürecinde yüzlerce toplantı yapıldı ve değişiklikler sistematik bir şekilde tamamlandı.

Toplantıda ayrıca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin alınması gereken tedbirler de ele alındı. Toplantıya Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçe milli eğitim müdürleri de katıldı.

Müfredat değişikliğiyle ilgili bilgilerin toplantıda paylaşıldığı ve il genelinde okullardaki toplantılarda öğretmenlerle paylaşılmasının önemsendiği belirtildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi