Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Hakim ve savcı adaylarına “İş Hayatında İletişim ve Diksiyon” ile “Etkili ve Hızlı Okuma” kursu

Hakim ve savcı adaylarına “İş Hayatında İletişim ve Diksiyon” ile “Etkili ve Hızlı Okuma” kursu


Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Silifke Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İş Hayatında İletişim ve Diksiyon" ile "Etkili ve Hızlı Okuma" kursları başarıyla tamamlandı.

Hakim ve savcı adaylarına “İş Hayatında İletişim ve Diksiyon” ile “Etkili ve Hızlı Okuma” kursu

Bu kurslar, Cumhuriyet Savcıları, hâkimler ve hâkim-savcı adaylarına yönelik olarak düzenlenmiştir.

Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, kursların kapanış konuşmasında, Silifke Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcıları, hâkimler ve hâkim-savcı adaylarının mesleki ve kişisel gelişimlerini arttırmayı amaçladıklarını belirtti. Yargı camiasında görev yapan meslektaşlarının, karar vermeden önce uzun süreli ve yoğun bir şekilde okuma faaliyetinde bulunduklarını vurgulayan Eskiler, bu nedenle okuma tekniklerini öğrenmelerinin ve mesleki anlamda kolaylıklar elde etmelerinin önemli olduğunu ifade etti.

"Etkili ve hızlı okuma" kursunun, katılımcıların okuma süreçlerinde daha etkin olmalarını sağlamayı hedeflediğini ve "İş hayatında iletişim ve diksiyon" kursunun ise protokol ilişkileri, söyleşi, konferans, ziyaret gibi sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Eskiler, düzenlenen eğitimler sonucunda katılımcıların yeni bilgiler edindiğini ve becerilerinde belirgin bir şekilde artış gözlemlediklerini dile getirdi.

Silifke Adalet Sarayı'nda Esra Kara ve Serdar Türe tarafından toplamda 72 saatlik pratik ve uygulamalı dersler verildi. Başsavcı Eskiler, kursları başarıyla tamamlayan Cumhuriyet Savcıları, hâkimler ve hâkim-savcı adaylarına teşekkür ettiği gibi, eğitimleri veren eğitmenlere ve Silifke Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkililerine de teşekkürlerini iletti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi