Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Günlük kiralık dairede öldürülen Murat Arpapay cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı

Günlük kiralık dairede öldürülen Murat Arpapay cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı


Bahçelievler'de yaşanan korkunç cinayetle ilgili iddianame hazırlandı.

Günlük kiralık dairede öldürülen Murat Arpapay cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı

İddianamede, 27 Temmuz 2023 tarihinde Bahçelievler'de bir günlük kiralık dairede Murat Arpapay'ın öldürüldüğü belirtiliyor. Arpapay'ın ellerinin bileklerinden bağlı halde ve vücudunda darp izleri bulunduğu olay yerinde tespit edilmiş. İddianameye göre, olay günü güvenlik kamerası görüntülerinden, Arpapay'ın bir kadınla birlikte binaya girdiği, kadının daha sonra ayrıldığı ve ardından şüpheli üç kişinin binaya giriş yaptığı gözlemlenmiş.

Sanık Muhterem Perçikli ifadesinde, Arpapay'ın öldürülmesine ilişkin şu detayları paylaşmış: "Fatih ve Doğan isimli şahıslar Murat'a saldırdı. Doğan, eter dökülmüş bir beze ile Murat'ın ağzını kapattı. Murat direndiği için Fatih ve Doğan tarafından darp edildi. Elleri plastik kelepçe ile bağlandı ve Murat'a şırınga ile enjeksiyon yapmaya çalıştılar."

İddianamede geçen diğer şahısların, Fatih Erginoğlu ve Doğan Sarıyıldız'ın Kıbrıs'a kaçtıkları ve firari durumda oldukları belirtiliyor. Bir diğer sanık Azad lakaplı Ersen Başak'ın ise Gürcistan'a gittiği ve kendisi hakkında uluslararası arama emri çıkarıldığı ifade ediliyor.

Sanıklar hakkında "birden fazla kişi ile konutta yağmaya teşebbüs" suçundan 2 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar, "olası kastla öldürme" suçundan ise 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mahkeme sürecinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi