Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Gölcük'teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Gölcük'teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu


Gölcük Belediyesi'nin girişimleri ve yasal sürecin tamamlanmasıyla, Gölcük Koray Aydın Parkı mevkiinde bulunan atıl haldeki iş merkezi, eğitim yuvasına dönüştürüldü.

Gölcük'teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Özel mülkiyete ait olan iş merkezindeki tedbirler ve şerhlerin kaldırılmasının ardından, tüm iş yerlerinin tapuda Maliye Hazinesi adına tescil işlemi tamamlandı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen iş merkezi, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hızla eğitim yuvasına dönüştürüldü.

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan teknik ve statik incelemeler sonucunda, binanın 4800 metrekarelik kullanım alanının son derece sağlam olduğu belirlendi. İnşaat çalışmaları tamamlanan bina, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde eğitim yuvası olarak hizmet verecek. Binanın bir buçuk katı özel eğitim meslek okulu olarak kullanılacakken, geri kalan bölümünün nasıl eğitim amaçlı kullanılacağına İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri karar verecek.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında inşa edilen iş merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Sezer, "Atıl durumda olan iş merkezinin mahallemiz için sorun olmaktan çıkması, milli servetin korunması ve eğitime kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi