Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
GİBTÜ ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı

GİBTÜ ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı


Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında Türkiye'de bir ilk olan iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Valilik Fuaye Salonu'nda gerçekleştirildi.

GİBTÜ ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir ve Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar protokol imza törenine katıldı.

Bu iş birliği protokolü kapsamında, Gaziantep'teki din görevlileri eğitime tabi tutulacak ve dini ilimlerin yanı sıra sağlık, psikoloji ve iletişim alanlarında dersler alacaklar. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, imzalanan protokolün Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti. Projenin amacının, din görevlilerinin hizmet içi eğitime tabi tutulmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Demir ayrıca, üniversitelerinde dini ilimlerin yanı sıra sağlık, psikoloji ve iletişim gibi farklı alanlarda da dersler verdiklerini söyledi. Bu projenin ülkeye örnek olmayı hedeflediğini ve topluma katkı sağlamasını umduklarını belirtti.

Bu iş birliği protokolüyle, din görevlilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, daha geniş bir perspektifle hizmet vermeleri ve topluma daha iyi bir şekilde rehberlik etmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca, dini ilimlerin yanı sıra sağlık, psikoloji ve iletişim gibi farklı alanlarda aldıkları dersler sayesinde din görevlileri, toplumun çeşitli konularda ihtiyaç duyduğu bilgilere de sahip olacaklardır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi