Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Gençlerin yeni mekanı nöbetçi kitaphane oldu

Gençlerin yeni mekanı nöbetçi kitaphane oldu


İnegöl Belediyesi'nin Nöbetçi Kitaphane projesi, gençler arasında büyük ilgi görmüş ve hizmete açıldığı günden itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başlamıştır.

Gençlerin yeni mekanı nöbetçi kitaphane oldu

İki katlı olarak inşa edilen merkez, toplam 240 öğrenci kapasitesine sahiptir. Zemin katı ilk ve ortaokul, birinci katı ise lise, üniversite ve üniversite üstü öğrencileri için tasarlanmıştır. Kitaphanede ders çalışma alanları, grup çalışma alanları ve bilgisayar alanları bulunmaktadır. Toplamda 20.000 kitaba sahip olan Nöbetçi Kitaphane, haftanın 6 günü sabah 09.00'dan gece 24.00'a kadar hizmet vermektedir.

Nöbetçi Kitaphane randevu sistemiyle çalışmakta olup, öğrencilere çay ve kahve ikramı yapılmaktadır. İlk günden itibaren yoğun kullanım ve olumlu geri bildirimler alan Nöbetçi Kitaphane, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ı mutlu etmiştir. Başkan Taban, gençlere yapılan yatırımların önemini vurgulayarak, bu projenin doğru bir adım olduğunu belirtmiştir.

İnegöl Belediyesi, Nöbetçi Kitaphane modelini farklı mahallelerde uygulayarak gençlere hizmet sunmaktadır. Başkan Taban, İnegöl'e özgü bu modelle birlikte şehrin 5. merkezini hizmete açtıklarını ve her yaşa hitap eden bir merkez olduğunu ifade etmiştir. Nöbetçi Kitaphane, çay, kahve ve dönemsel olarak çorba ikramlarının yanı sıra ödünç kitap sistemi, ücretsiz internet kullanımı ve ücretsiz ödev çıktısı alma imkanı da sunmaktadır.

Başkan Taban, Nöbetçi Kitaphane'nin yoğun ilgi görmesinin kendilerini memnun ettiğini ve doğru yatırımlar yaptıklarını gösterdiğini belirtmiştir. Gençlerin bu merkezlere ilgi gösterdikçe belediyenin de yeni projeler üreteceğini vurgulamıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi