Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor

Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor


UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı, gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla "Başlangıç Noktası" adlı ortak eğitim ve mentorluk programını başlattı.

Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor

Bu program kapsamında, 18-24 yaş arasındaki gençlere dünya çapında rekabetçi ve etkili liderler olma yolunda eğitimler verilecek.

Program, üç hafta süren bir süreçtir ve teknik eğitimler ile mentorluk oturumlarını içerir. 20 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programda, yapay zeka, sürdürülebilirlik, girişimcilik, kişisel gelişim gibi konularda tanınmış uzmanlar tarafından atölye çalışmaları düzenlenecektir. Mentorluk bölümü ise sektör profesyonelleri tarafından yürütülecek ve öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik edecek, gerçek dünya deneyimleri sunacak ve önemli ağ oluşturma fırsatları sağlayacaktır.

"Küresel Beceriler Programı"na katılacak olan 40 öğrencinin 20'si kız, 20'si erkek olacak şekilde seçilecektir. Katılımcılara, Dünya Ekonomik Forumu tarafından belirlenen yetkinlikler listesi doğrultusunda asenkron eğitimler sunulacak ve aynı zamanda küresel gençlik platformlarında yer alma imkanları da sağlanacaktır. Program, tüm katılımcıların coğrafi avantajlardan bağımsız olarak kapsayıcı eğitim fırsatları elde etmelerini ve potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

Başvurular, 26 Nisan 2024 tarihine kadar youthall.com/tr/turkiyebilisimvakfi/kuresel-beceriler-programi_17/ adresinden yapılabilmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi