Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
GençBizzTech projesine 28 ildeki 49 okuldan 352 girişim takımı başvuru yaptı

GençBizzTech projesine 28 ildeki 49 okuldan 352 girişim takımı başvuru yaptı


Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın ortak projesi olan GençBizzTech, bilim ve teknoloji tabanlı girişimciliği fen liselerine taşımayı hedeflemektedir.

GençBizzTech projesine 28 ildeki 49 okuldan 352 girişim takımı başvuru yaptı

Proje kapsamında, 28 ilde bulunan 49 okuldan 352 girişim takımı başvuru yapmıştır.

GençBizzTech Projesi, fen liselerinde eğitim gören öğrencilere teknoloji ve bilim odaklı girişimler geliştirme fırsatı sunmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin üreticilik ve problem çözme yeteneklerini artırmalarına katkı sağlamayı hedefleyen proje, Türkiye genelindeki fen liselerinde öğrenim gören 13-18 yaş aralığındaki öğrencileri hedef almaktadır. İstanbul, Antalya ve Ankara gibi illerden yoğun bir katılım sağlanmıştır.

Proje kapsamında, yapay zeka teknolojileri ile içerik oluşturma, veri analizi, kodlama ve uygulama geliştirme gibi eğitimlerin yanı sıra bilim ve teknoloji temelli iş fikri geliştirme yöntemleri, finansal okuryazarlık ve girişimcilik alanlarında çevrim içi eğitimler sunulmuştur. Öğrenciler, geliştirdikleri iş modelleri üzerinden değerlendirilmekte ve finalist olan projeler 17 Mayıs tarihinde açıklanacaktır.

Proje, öğrencilerin sadece akademik bilgilerini değil, aynı zamanda iş dünyasında pratik deneyimler kazanmalarını da hedeflemektedir. Başarılı olan öğrenciler, üniversiteye başlamadan önce iş ve teknoloji dünyası liderlerinden mentorlük desteği alabilecek, staj ve iş imkanlarıyla iş dünyasında deneyim kazanabileceklerdir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi