Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Geleceğin mühendisleri için iş birliği

Geleceğin mühendisleri için iş birliği


MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, yapılan bir toplantıda Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) sayesinde Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde daha iyi yetiştirilmiş ve nitelikli mühendislerin mezun edildiğini açıkladı.

Geleceğin mühendisleri için iş birliği

Samsun'da gerçekleştirilen Paydaş Toplantısı'na, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve MMO Samsun Şube yöneticileri katıldı. Toplantıda, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, bölümün tanıtımını yapmasının ardından MÜDEK'e başvuru hazırlıkları hakkında detaylı bilgi verdi.

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, toplantıyla ilgili basına yaptığı açıklamada, MÜDEK'in farklı mühendislik disiplinlerinde akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını belirtti. MÜDEK'in Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesini yükseltmeye katkı sağladığını ve güncel teknolojileri kavrayabilen, daha iyi eğitim almış ve nitelikli mühendislerin yetiştirilmesine katkı sağladığını ifade etti.

Ayrıca, MÜDEK'in Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) ve International Engineering Alliance (IEA) Washington Accord'a üye olduğunu vurgulayan Gürkan, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nün bu çalışmalara devam ettiğini ve öğrencilerin eğitim kalitesinde önemli bir artış sağlayacağını belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi