Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Geleceğin mimarları, ‘Mimar Sinan’ı Anlamak’ etkinliğinde bir araya geldi

Geleceğin mimarları, ‘Mimar Sinan’ı Anlamak’ etkinliğinde bir araya geldi


Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin düzenlediği "Mimar Sinan'ı Anlamak" etkinliği, geleceğin mimarları ve alanın önemli akademisyenlerini bir araya getirerek Mimar Sinan'ın mirasını ve mimarlık alanındaki önemini ele aldı.

Geleceğin mimarları, ‘Mimar Sinan’ı Anlamak’ etkinliğinde bir araya geldi

Etkinlikte, Mimar Sinan'ın eserleri, restorasyonları ve mimarlık kariyeri üzerine sunumlar yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Turkan ve Mimari Restorasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Havva Arslangazi Uzunahmet gerçekleştirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, çevrimiçi olarak katılarak Mimar Sinan'ın eserleri ve günümüzdeki restorasyonları hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve öğrencilerin sorularını cevapladı.

Öğleden sonraki bölümde ise Mimar Burhan Atun, 50 yıllık meslek yaşamı boyunca gerçekleştirdiği tasarımları ve uygulamaları görsellerle sunarak öğrencilere bir mimarın yaşamı hakkında bilgi verdi. Atun, mimarlığın profesyonel yaşamdaki yeri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Etkinliğin sonunda, Mimar Burhan Atun ve etkinliğin organizasyon komitesi üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Turkan, etkinliğin amacının Mimar Sinan'ın mirasını gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. Mimar Sinan'ın Türk dünyasında ve dünya mimarlık tarihinde eşsiz bir yere sahip olduğunu vurgulayan Turkan, öğrencilere Mimar Sinan'ın değerini hatırlatmayı ve eserlerinden ilham almalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, çağa uygun yeni yapılar inşa etmeyi ve kültürel mirası korumayı sürdüreceklerini belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi