Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı


Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM), Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenlere ve kahve severlere yönelik "Temel Barista Eğitimi" düzenlemiştir.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Eğitim, KABÜSEM bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından verilmiştir. Eğitim, kahveye ilgi duyan herkesin alanında önemli bir başlangıç yapmasını sağlamak amacıyla düzenlenmiş ve 17 kişiye verilmiştir.

Kursiyerler, eğitim sürecinde kahve sanatları ve endüstri, kahve yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım teknikleri, sıcak ve soğuk espresso bazlı kahvelerin yapımı ve sunumu, 3. nesil kahve yapımı ve sunumu, latte art teknikleri, milkshake, smoothie ve kokteyl içeceklerinin yapımı ve sunumu, yöresel kahvelerin yapımı ve sunumu, gıda güvenliği ve hijyen gibi konularda toplamda 38 saat eğitim almışlardır.

Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, Karabük Üniversitesi bünyesinde kurulan atölyede barista eğiticiliği yaptıklarını belirtmiştir. Eğitim sürecinde birinci, ikinci ve üçüncü nesil kahvelerin hazırlanışını kursiyerlere gösterdiklerini ve uygulattıklarını ifade etmiştir. Aynı zamanda süt köpürtme teknikleri ve farklı kahve çeşitlerinin detayları hakkında bilgi verildiğini belirtmiştir.

Eğitimi tamamlayan 17 kursiyerin farklı alanlardan ve bölümlerden geldiği ve taleplerin her geçen gün arttığı ifade edilmiştir. Kursiyerlere verilen sertifikanın kafe sektöründe iş bulmalarını kolaylaştırdığı ve kalifiyeli bir barista olmalarını sağladığı belirtilmiştir. Kahve sektörünün popülerlik kazandığı ve öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde birçok kafe bulunduğu için kursiyerlerin iş bulma olanaklarının yüksek olduğu vurgulanmıştır.

Eğitimi alan bir öğrenci olan Fatma Güler, 38 saatlik eğitim sürecinde çeşitli kahve türlerini öğrendiğini ve kahvelerin aslında kolay yapıldığını ancak el becerisi gerektirdiğini belirtmiştir. Baristalığın gelecekte önemli bir meslek olduğunu ve kahve kültürünün büyük bir alanı kapladığını ifade etmiştir. Ayrıca, eğitimin iş hayatında önemli bir yere sahip olacağını ve kahve sektöründe ilerlemek isteyenlere katkı sağladığını dile getirmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi