Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi

Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi


İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 203 gündür devam ediyor ve hayatını kaybedenlerin sayısı 34,356'ya yükseldi, yaralıların sayısı ise 77,368'e çıktı.

Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi

 Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu son 24 saat içinde gerçekleştirdiği 5 saldırıda 51 kişinin hayatını kaybettiğini ve 75 kişinin yaralandığını bildirdi. Bu süreçte hayatını kaybedenlerin sayısı 34,356'ya, yaralananların sayısı ise 77,368'e yükselmiştir.

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi (UNMAS) yetkilisi Pehr Lodhammar, Cenevre'deki bir toplantıda Gazze Şeridi'nde tahmini olarak 37 milyon ton enkaz bulunduğunu belirtti. Lodhammar, patlamamış mühimmatın kesin sayısının belirlenmesinin zor olduğunu, ancak enkazın belirli koşullar altında temizlenmesinin 14 yıl sürebileceğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada ise, Gazze'de güvenli ve engelsiz insani yardıma erişim eksikliğinin yıkıcı etkisi olduğu kaydedildi. Atık birikiminin devam ettiği, suyun sınırlı olduğu ve Gazze Şeridi'nde hastalıkların yayılma riskinin arttığı ifade edildi. UNRWA, hizmetlerinin kritik öneme sahip olduğunu ancak erişim olmadan bu hizmetlerin gerçekleştirilemeyeceğini vurguladı.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi