Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
GAÜN’de 4 yeni program açılıyor

GAÜN’de 4 yeni program açılıyor


YÖK Başkanı Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayağazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen bir toplantıda yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde yeni bölüm ve programların açılacağını duyurdu.

GAÜN’de 4 yeni program açılıyor

Toplantıda, 21 lisans ve 50 önlisans olmak üzere toplamda 71 yeni programın açılacağı belirtildi. Bu programlar, ÖSYM Kılavuzu'na dahil edilecek ve öğrencilere yeni eğitim fırsatları sunulacak.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, üniversitelerinde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 4 yeni programın açılacağını belirtti. Rektör Özaydın, bu bölümlerin açılmasına izin veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür etti. GAÜN'de açılacak olan programlar şunlardır: Ön - Yüz Yazılım Geliştirme, Arka - Yüz Yazılım Geliştirme, Robotik ve Yapay Zeka ile İmalat Yürütme Sistemleri.

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, YÖK Üyesi Prof. Dr. Burhaneddin Sandıkçı, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve diğer üniversitelerin rektörleri katıldı. Bu toplantıda yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında eğitim ve araştırma fırsatlarının artırılması konusunda önemli adımlar atıldığı görülmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi