Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
GASMEK 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi’nde yeni nesil üretim metotları öğretiliyor

GASMEK 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi’nde yeni nesil üretim metotları öğretiliyor


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, istihdama katkı sağlamak ve mesleki gelişim imkanı oluşturmak amacıyla GASMEK bünyesinde "3 Boyutlu Tasarım Atölyesi" kurmuştur.

GASMEK 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi’nde yeni nesil üretim metotları öğretiliyor

Bu atölye, GASMEK'in Necip Fazıl Kısakürek Merkezi'nde faaliyet göstermektedir ve kursiyerlere okullardan aldıkları teknik eğitim bilgilerine paralel olarak pratik imkanı sunmanın yanı sıra personel istihdamını desteklemeyi hedeflemektedir.

Bu atölyede, meslek lisesi, meslek yüksekokulu, üniversite mezunu veya öğrencisi olan herkese açık olan eğitimler verilmektedir. Eğitimler, 2 ila 8 ay arasında değişen sürelerde gerçekleştirilmektedir ve tamamen ücretsizdir. Eğitimler, Gaziantep'in sanayi şehri ve Endüstri 4.0 kavramıyla bağlantılı olarak dijital dönüşümünü desteklemek için gerekli olan mesleki bilgi, beceri ve makine tecrübesini kazandırmayı amaçlamaktadır.

Atölyede, teknik çizim, 2 boyutlu çizim AutoCad, 3 boyutlu tasarım Solidworks, Fusion360, ArtCam, Mach3, PhotoShop, Corel Draw, İllüstratör gibi bilgisayar çizim, üretim ve grafik programlarına ilişkin eğitimler verilmektedir. Ayrıca CNC Router, Lazer CNC, 3 boyutlu yazıcı, plastik enjeksiyon kalıp makinesi gibi makine ve ekipmanlar kullanılarak pratik deneyim kazandırılmaktadır.

Eğitimlerin sonunda kursiyerler, çalışma ve üretim hayatında tecrübe sahibi olarak istihdam fırsatı bulabilirler ve kendi üretim merkezlerini kurarak girişimcilik yapabilirler. Bu sayede mesleki yeterlilik seviyelerini artırırlar.

Bilişim Teknolojileri STEM ve Robotik Kodlama Öğretmeni Erkan Çınaroğlu, eğitimlerin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASMEK'in istihdama ve eğitime yönelik çalışmalarının bir parçası olduğunu belirtmektedir. Çınaroğlu, kursiyerlerin teknik bilgileri öğrenirken aynı zamanda tasarım ve üretim aşamalarında da pratik yapabildiklerini ve endüstri 4.0 kavramıyla bağlantılı inovasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etmektedir.

Kurslara katılanlardan biri olan Mehmet Salih Sarıyıldız, makine mühendisi olarak çizim ve tasarım becerilerini geliştirmek için kursu tercih ettiğini ve eksiklerini tamamladığını belirtmiştir. İbrahim Halil Anteplioğlu ise kadayıf ve kadayıf üretim makinelerinin tasarımlarını yaparak kurslardan çok memnun kaldığını ve kendini geliştirebileceği ve hayallerini gerçekleştirebileceği bir ortam sağlandığını dile getirmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi