Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
‘Galaktik Hazine’ye Hong Kong’dan ödül

‘Galaktik Hazine’ye Hong Kong’dan ödül


İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ecem Çörtle, Hong Kong'da düzenlenen Infinite Frames Film Festivali'nde Galactic Treasure (Galaktik Hazine) adlı animasyon filmiyle üçüncülük elde etti.

‘Galaktik Hazine’ye Hong Kong’dan ödül

Çörtle, filmde genç bir kaşif olan Faye'nin galakside efsanevi bir hazineyi bulmak için yaptığı yolculuğu anlattı ve yapay zeka yazılımı olan Midjourney'i kullanarak dikkat çekici bir çalışma ortaya koydu.

Festival, Hong Kong Üniversitesi tarafından düzenlendi ve dünyanın seçkin üniversitelerinden gelen genç sinemacıların yoğun ilgisini çekti. Gençler, bu prestijli etkinlikte ödül alabilmek için aylar süren titiz bir çalışma yürüttü. İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencilerinden Ecem Çörtle, aldığı ödülle İzmir'e dönerek büyük bir gurur yaşadı. Aynı bölümde eğitim gören Tuğrulbey Koç ve Cemre Geçer'in "Bu Acıların Hepsi Daimi" adlı filmi de festivalde gösterilen eserler arasında yer aldı.

Bu yıl mezun olmaya hazırlanan Çörtle, ödülün kendisini çok mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: "Yapay zeka, sinema sektöründe de hızla etkisini artıran bir faktör. Ben de bu alanda örnek oluşturan bir çalışma yapmak istedim. Tamamen kendi senaryom olan Galaktik Hazine, içime sinen ve dikkat çekeceğine inandığım bir animasyon filmiydi. Mezuniyetime çok az bir süre kala böylesine önemli ve saygın bir ödül almak beni mutlu etti. Kariyerime, eğitim aldığım alanda devam etmek ve yeni projelere imza atmak istiyorum. Bu ödül, motivasyonumu artırdı ve bana güç verdi."

İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Serkan Şavk, festivalde yer alan öğrencileri tebrik ederek şunları söyledi: "Bölümümüz, sinemanın hızla gelişen dijital medya teknolojileriyle kesişim noktalarına odaklanarak diğer üniversitelerde verilen geleneksel sinema ve televizyon eğitiminden farklılaşıyor. Teknolojik ilerlemeler ve toplumsal tüketim alışkanlıkları, sinema sanatının artık etkileşimli dijital medya teknolojileriyle bütünleştiğini gösteriyor. Bu sebeple bölümümüz, dijital ortamda üretilen ve sunulan kurgusal, belgesel, deneysel, etkileşimli anlatılar gibi sinemanın yeni biçim ve içeriklerine odaklanan bir program sunuyor. Bu da öğrencilerimize başarı yolunu açıyor."

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi