Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Fransa’nın en prestijli üniversitesinde Filistin’e destek gösterisi

Fransa’nın en prestijli üniversitesinde Filistin’e destek gösterisi


Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü'nde Filistin'e destek gösterisi düzenleyen öğrenciler, bir binaya giriş yaparak sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Fransa’nın en prestijli üniversitesinde Filistin’e destek gösterisi

 Filistin komitesinde yer alan bir grup öğrenci, üniversitenin prestijli bir binasını işgal ederek binaya erişimi engelledi. Öğrenciler, Filistin bayrağı asarak ve Filistin'e destek sloganları atarak tepkilerini gösterdi. Bazı öğrencilerin poşu takması da dikkat çekti. Fransız polisi, müdahalede bulunduğu öğrencilere karşı sert bir tutum sergiledi. Öğrenciler, "Bu hareketin diğer üniversitelere ve daha da ilerisine yayılmasını umuyoruz. Gazze'deki soykırım sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde ifadeler kullandı.

Sciences Po yönetimi, ana binanın 60 kişi tarafından "işgal edildiğini" belirterek bir açıklama yaptı. Ayrıca, Paris kampüsünde birçok bölümün kapatıldığı duyuruldu. Sciences Po yönetimi, polis müdahalesine izin vermekle suçlanırken, bugün öğrenci temsilcileriyle bir toplantı düzenlediklerini açıkladı. Yönetim, ayrıca öğrenci eylemlerini şiddetle kınadığını vurguladı.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi