Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Fırat Üniversitesi dünya sıralamasında ilk bine girdi

Fırat Üniversitesi dünya sıralamasında ilk bine girdi


Fırat Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2024 Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması'nda 801-1000 aralığında yer aldı.

Fırat Üniversitesi dünya sıralamasında ilk bine girdi

Londra merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu THE tarafından altıncısı hazırlanan '2024 Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması' sonuçları açıklandı. Bu araştırma kapsamında, 125 ülkeden 2152 üniversitenin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (Sustainable Development Goals-SDG) katkıları değerlendirildi. Değerlendirme, araştırma, yönetim, sosyal yardım ve öğretim olmak üzere dört geniş alanda kapsamlı ve dengeli bir karşılaştırma için titizlikle kalibre edilmiş göstergeler kullanıldı.

Fırat Üniversitesi, dünyanın en etkili üniversitelerinin sıralandığı bu çalışmada genel sıralamada 801-1000 bandında yer aldı. Üniversitenin 2023 yılında ilk kez yer aldığı THE Etki Sıralaması'nda 2024 yılında da yer almasının mutluluğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen alanlarda yapılan çalışmaların üniversite genelinde arttığını ifade etti. Göktaş, hedef odaklı çalışmalarla güncel konularda ve küresel sorunlara yönelik proje tabanlı faaliyetler yürüterek sorunlara çözüm oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Akademik ve idari personel ile öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür eden Göktaş, ilerleyen dönemde dünya sıralamasında daha iyi bir konum elde etmek için çalışmalarını artıracaklarını ifade etti.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi