Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Filipinler'i vuran Aghon Tayfunu’nda ölü sayısı 7’ye yükseldi

Filipinler'i vuran Aghon Tayfunu’nda ölü sayısı 7’ye yükseldi


Filipinler'de etkili olan Aghon Tayfunu nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi. 6 şehirde elektrik kesintisi yaşanırken, 3 havaalanı ve 29 liman faaliyetlerini askıya aldı.

Filipinler'i vuran Aghon Tayfunu’nda ölü sayısı 7’ye yükseldi

### Artan Can Kayıpları ve Zararlar

Filipinler Sivil Savunma Ofisi’nden (OCD) yapılan açıklamaya göre, Aghon Tayfunu'nun yol açtığı sel ve toprak kaymaları sonucunda ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Misamis Oriental'in güneyinde bir aracın üzerine ağaç devrilmesi sonucu 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Quezon eyaletinde ise 6 can kaybı kaydedildi. Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC), tayfundan 36 bin 143 kişinin etkilendiğini ve 16 bin 426 kişinin tahliye merkezlerine yerleştirildiğini bildirdi.

### Devlet Başkanı Marcos Jr.'ın Açıklamaları

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., Brunei'ye resmi ziyarette bulunmadan önce Aghon Tayfunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet Başkanı, ilgili hükümet kurumlarının afet bölgelerine yardım etmekle görevlendirildiğini belirtti. Marcos Jr., tayfun nedeniyle 3 havaalanı ve 29 limanın faaliyetlerini durdurduğunu, 6 şehirde elektrik kesintileri yaşandığını, ayrıca 13 sel vakası ve 3 toprak kaymasının kayıtlara geçtiğini ifade etti.

### Tayfunun Etkisinin Azalması Bekleniyor

Hafta sonu boyunca Filipinler genelinde şiddetli yağış ve rüzgarlara neden olan Aghon Tayfunu, birçok bölgede maddi zarara yol açtı. Filipinler Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler İdaresi (PAGASA), Aghon Tayfunu'nun 29 Mayıs’a kadar kademeli olarak etkisini yitireceğini açıkladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi