Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
FEDEK, Atatürk Üniversitesinden 11 programı akreditasyon için değerlendirdi

FEDEK, Atatürk Üniversitesinden 11 programı akreditasyon için değerlendirdi


Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında çağdaş eğitimde mükemmeliyeti hedefleyerek çalışmalarını sürdürmektedir.

FEDEK, Atatürk Üniversitesinden 11 programı akreditasyon için değerlendirdi

Son zamanlarda, Edebiyat Fakültesi'nden 10 program ve Fen Fakültesi'nden 1 programın akreditasyon süreci devam etmektedir.

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yürütülen değerlendirme süreci kapsamında, Edebiyat Fakültesi'nden Alman Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı (Birinci ve İkinci Öğretim), Bilgi ve Belge Yönetimi (Birinci ve İkinci Öğretim), İngiliz Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim), Sanat Tarihi (İkinci Öğretim), Sosyoloji (İkinci Öğretim), Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim), Tarih (İkinci Öğretim) programları ile Fen Fakültesi'nden Astronomi ve Uzay Bilimleri programının akreditasyon işlemleri gerçekleştirilmektedir. FEDEK yetkilileri, Atatürk Üniversitesi'ne ziyaretler gerçekleştirerek denetleme ve inceleme faaliyetlerini tamamlamışlardır.

FEDEK heyetleri, incelemelerin ardından fakülte dekanları ve akademisyenlerle birlikte Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya gelerek akreditasyon sürecini değerlendirmiştir. Rektör Çomaklı, toplantılarda değerlendirme takımlarının sonuç bildirgelerini okumasının ardından fakülte ve bölüm başkanlarına sunulmasını takiben akreditasyonun üniversiteye değer kattığını ve eğitim, araştırma ve toplumsal katkı sürekliliğinde etkili olduğunu belirtmiştir.

Atatürk Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2021 yılında akredite olmuş ve 2 yıl süreyle yeniden akredite edilmiştir. Rektör Çomaklı, üniversitenin niteliğini yükseltme ve kalite güvencesine katkı sağlama amacıyla bu süreçleri başarıyla tamamladığını vurgulamıştır. Edebiyat ve Fen Fakültelerindeki akreditasyon sürecinin tamamlanmasıyla fakültelerin ve ilgili bölümlerin güçleneceği ve gelişeceği öngörülmektedir. Bu başarılı sürecin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür edilmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi